Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Важливо знати відповідь на запитання, чому деякі громадяни можуть отримати великі рахунки за воду і чи можна цього уникнути.

Відповідь на це запитання надала прес-служба "Полтававодоканалу".

Можливе збільшення рахунків за воду пов'язане із початком сезону поливу зелених насаджень.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Фахівці з водоканалу нагадують, що використання питної води для поливу рослин без засобів обліку не допускається. Це передбачено пунктом 3 розділу IV "Правил користування системами централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення у населених пунктах України" №190 від 27.06.2008 р. із змінами.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Таким чином, українці можуть використовувати питну воду за допомогою систем центрального водопостачання для поливу зелених насаджень, газонів та квітників, але лише за наявності відповідної вимірювальної техніки.

Полив городу, кадр з відео
Полив городу, кадр з відео

В іншому випадку при виявленні поливу присадибної ділянки без вузла комерційного обліку це вважатиметься мимовільним приєднанням. Нарахування плати за послуги буде здійснено за пропускною спроможністю водопровідного введення, а значить суми в платіжках будуть набагато вищими.

Також споживачі повинні пам'ятати, що лічильники води необхідно регулярно віддавати на перевірку, інакше рахунки також розраховуватимуть зовсім за іншими коефіцієнтами менш вигідними для клієнта.

Нагадаємо, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Раніше повідомлялося, тепер ще вода та опалення: українців можуть чекати неприємні сюрпризи у платіжках.

Також, заплатити доведеться більше: "Київводоканал" попередив частину споживачів.