Після підвищення тарифів на електричну енергію існує ймовірність подорожчання блакитного палива. Такою думкою поділився експерт із питань енергоефективності Святослав Павлюк на своїй сторінці у facebook.

Тариф на світло для населення встановили на рівні 4,32 гривні за кіловат. Експерт упевнений, що це не останнє підвищення, а також на українців чекають регулярні відключення електроенергії.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Однак це не єдина тривожна новина. На думку Святослава Павлюка, у перспективі слід очікувати підвищення цін на газ.

"Додатковою новиною, якої слід очікувати - ріст ціни і на газ. З розбудовою розподіленої генерації електроенергії країні треба замістити вугілля розбитих ТЕС газом, і дуже хиткий баланс, який ми маємо сьогодні - буде вимагати додаткових обсягів палива, його прийдеться імпортувати за вищою ціною", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

На даний момент 90% українців користуються послугами компанії "Нафтогаз" та сплачують за блакитне паливо 7,96 гривні за кубометр. Також на українському ринку представлено інших постачальників з тарифами від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр.

Тарифи в Україні. Фото: скрін facebook.com/svyatoslav.pavlyuk
Тарифи в Україні. Фото: скрін facebook.com/svyatoslav.pavlyuk

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.

Також наш портал інформував, Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доведеться частіше сидіти без світла: як економити електрику з бойлером у квартирі.