Кабмін ухвалив постанову, за якою будь-які промислові об'єкти мають імпортувати 80% своєї електроенергії, а Укренерго гарантує ще 20%. Бізнес різко виступив проти цього, оскільки доставка електроенергії через кордон стане дуже дорогою, що змусить підприємства зупинитися.

Олександр Каленков, президент ВП Укрметалургпром, заявив, що таке рішення Кабміну призведе до зупинок підприємств, зростання безробіття та економічної кризи.

Укренерго, фото - Ideologs.com
Укренерго, фото - Ideologs.com

За його словами, імпортної електроенергії не вистачить для всіх підприємств, що викличе багаторазове зростання цін та дефіцит.

Підприємства зупиняються, люди втрачають роботу, до бюджету не надходять кошти. Це просто спіраль смерті, в яку наші чиновники самі себе заганяють", – висловився Каленков.

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Це рішення погіршить економічну ситуацію та призведе до втрати поставок для ЗСУ. Зупинка підприємств призведе до звільнень, зниження надходжень до бюджету та посилення кризи.

Підприємство, промисловість / фото: Pixabay
Підприємство, промисловість / фото: Pixabay

Каленков каже, що промисловість має бути останньою, хто страждає від відключень, оскільки вона відіграє ключову роль у постачанні товарів для оборони. Це також призведе до відтоку валюти та зниження доходів бюджету, що вдарить з фінансування ЗСУ.

Бізнес готовий погодитись на збільшення частки імпорту до 50%, але 80% вважають неможливими для України.

Нагадаємо, з такими платіжками доведеться влаштовуватися на другу роботу: тариф піднімуть більш ніж удвічі

Раніше ми писали про те, що про вочі подешевшають, м'ясо та цукор – навпаки: економіст розповів про літні ціни на продукти

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонерам уріжуть виплати, порівнюючи їх з європейськими людьми похилого віку.