Очікується скорочення соціальної допомоги для певної категорії українських біженців, які перебувають на повному державному забезпеченні в Ірландії. Зміни мають набути чинності вже у серпні цього року.

Йдеться про близько 2500 українських переселенців, які проживають у державному житлі з харчуванням та повністю утримуються за кошти ірландського бюджету, включаючи оплату комунальних послуг. Для цієї групи біженців планується зменшення розмірів виплат пенсій та допомоги по інвалідності. Про це повідомляє Irish Independent.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Міністр соціального захисту Ірландії Гізер Гамфріс пояснила, що зниження виплат стосується лише тих, хто перебуває на повному державному утриманні, коли всі витрати на проживання, харчування, опалення та комунальні послуги покриваються з бюджету.

Вона навела приклад ірландських пенсіонерів, які мають самостійно сплачувати ці витрати за допомогою своїх виплат.

Популярні новини зараз
Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило "Судний день" буде вже у серпні 2024 року: що значить дата "трьох вісімок" і як її пережити Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

На відміну від українських біженців, рядовий ірландський пенсіонер, маючи власне житло, повинен нести повну відповідальність за оплату електроенергії, опалення, водопостачання та всіх інших комунальних послуг.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Тож скорочення допомоги для українських біженців розглядається як крок у напрямі вирівнювання умов.

Водночас у Польщі також анонсуються зміни щодо надання соціальної підтримки українським переселенцям.

Нагадаємо, пенсії з інвалідності у червні 2024 року: які суми нарахують українцям, деталі для всіх груп

Як повідомляв "Знай.uа", відібрати не можна залишити: у яких випадках українцям доведеться повернути субсидії

Знай.ua писав, звичайним людям таке і не снилося: яка пенсія у чиновників