У великих торгових мережах перерахували ціни деякі стратегічно важливі продукти харчування. Скільки українцям доведеться заплатити за олію, макарони та борошно, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Українцям доведеться більше заплатити за олію, а також макаронні вироби. В той самий час борошно стало трохи доступнішим.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на соняшникову олію

Олія соняшникова "Олейна" рафінована в середньому пропонується в супермаркетах по 57,25 гривні за 850 мл. На початку червня цінник збільшився більш як на 1 гривню. Соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована також обійдеться трохи дорожче. Середній цінник зріс із 60,45 до 60,70 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому продаються по 29,56 гривні за кілограм. У травні цінник становив 29,41 гривні за кіло, тобто продукт додав у вартості 15 копійок.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на борошно

Борошно "Хуторок" пшеничне порадувало покупців здешевленням, щоправда, несуттєвим. Середній цінник на продукт знизився із 22,80 до 22,05 гривні за кілограм. Водночас 2-кілограмова упаковка такого борошна подешевшала майже на 1 гривню - до 41,65 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, барбекю лише для заможних: як змінилися ціни на основні види м'яса.

Також наш портал інформував, сума в чеку не порадує: як змінилася вартість популярних видів сиру.

Крім того, ми писали, в Україні скоригували ціни на крупи: скільки заплатимо за гречку, рис та пшоно.