В Україні встановили новий єдиний тариф на електроенергію для населення – 4,32 гривні за кіловат. Проте, деякі громадяни зможуть платити вдвічі менше. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці Міністерства енергетики.

Українці, у яких встановлені двозонні лічильники електричної енергії, й надалі зможуть економити. У міністерстві заявили, що тепер "нічний" тариф становитиме 2,16 гривні за кожен кіловат. Він діятиме, як і раніше, з 23:00 до 7:00.

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube
Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

До підвищення тарифу двозонний лічильник дозволяв платити у нічний час за скромнішою ціною – 1,32 гривні.

Крім того, у Міненерго заявили, що протягом наступного опалювального сезону діятиме пільговий тариф для українців, які використовують електроопалювальні установки. Таким споживачам світло буде коштувати 2,64 гривні за кіловат, але за умови використання до 2000 кВт/год на місяць.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

Наголошується, що після подорожчання електроенергії платіжка збільшиться на 285 гривень за середнього щомісячного споживання 170 кВт/год. Звісно, ​​за наявності двозонного лічильника витрати будуть меншими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше.

Також наш портал інформував, у "Нафтогазі" зробили заяву щодо тарифів за доставку блакитного палива: хто заплатить більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонера змусили заплатити за "вигаданий" рахунок: на думку ДПЕК, 51 904 кВт/год на місяць – це цілком реально.