Українцям підвищили тариф на електроенергію вдвічі. Скільки тепер грошей забиратимуть платіжки, розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в інтерв'ю unian.

З 1 червня 2024 року тариф на електричну енергію для населення збільшився вдвічі - з 2,64 до 4,32 гривні за кожний кіловат.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Олег Попенко зазначив, що тепер платіжки за світло забиратимуть значно більше грошей. Так, лише у літній період у середньому доведеться платити на 400-500 гривень більше.

"Піднімаючи тарифи на електроенергію, паралельно, фактично, підвищується вартість обслуговування багатоквартирного будинку. Тому що в цю вартість закладені витрати на освітлення місць загального користування, користування ліфтів, насосної групи. В комплексі виходить, що платіжка зросте влітку, в середньому, десь на 400-500 грн", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

В уряді пообіцяли, що вразливі категорії населення буде захищено від подорожчання електроенергії за допомогою субсидій. Однак Олег Попенко зазначає, що грошей у бюджеті на виплату збільшених субсидій не вистачає, тож допомогу можуть надати далеко не всім охочим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, десятки водоканалів підвищили тарифи: як зміняться платіжки простих українців.

Також наш портал інформував, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на тлі зростання тарифів на світ подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.