Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що останніми днями травня та першими днями червня великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на популярні продукти з відділів молочки.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Багато українців не можуть уявити своє життя без молочних продуктів. До того ж багато хто з них необхідний для приготування їжі. Однак у травні вартість деяких із них підвищилася. Зазначимо, що переважно це залежить від торгової марки.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Вартість вершкового масла

Зокрема, вершкове масло Селянське 72.5% ви можете придбати за 71,02 грн. за 200 грам, замість 71,87 грн. у квітні. А ось Яготинське 73%, навпаки, подорожчало з 78,31 до 80,70 грн за 200 гр.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin
Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin

Вартість молока

На кілька копійок подорожчало молоко Простонаше 1%, до 43,74 грн за 900 мл. Цінник на Яготинське 2,6% підскочив із 41,74 грн до 44,83 грн за 900 мл.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Вартість сиру

Підскочила середня вартість і сиру торгової марки Простонаше 9% з 74,67 грн до 82,04 грн за 300 гр.

Ціни на сир, скріншот: Minfin
Ціни на сир, скріншот: Minfin

Нагадаємо, Кабмін дозволив піднімати ціни на деякі продукти: що стане дорожчим на 10%.

Раніше повідомлялося, що змітати прилавки поки не потрібно: експерт розповів, як подорожчання пального вплине на продуктові кошики.

Також, в Україні скоригували ціни на крупи: скільки заплатимо за гречку, рис та пшоно.