"Газмережі" дали українцям рекомендації, як уникнути розбіжностей у розрахунках за спожитий газ із постачальником. Відповідну інформацію опубліковано на офіційній сторінці компанії в соцмережі facebook.

Оператор ГРМ пояснив, що уникнути непорозумінь із платіжками можна, якщо щомісяця станом на 1 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п'яти діб надавати їх у газорозподільчу компанію.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Так, до 5 червня кожен споживач має перевірити газовий лічильник та зняти показники з дотриманням усіх правил. Передавати дані необхідно навіть домогосподарствам, які тимчасово не використовують блакитне паливо.

"З 1 по 5 число щомісяця надсилайте показання приладу обліку, навіть якщо вони є незмінними. Це допоможе уникнути розбіжностей у розрахунках за спожитий газ з постачальником", – поінформували споживачів.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Як передати показники:

  • через особистий кабінет ТОВ "Газмережі";
  • в особистому кабінеті "Нафтогазу";
  • через чат-бот у Viber чи Telegram;
  • надіслати СМС-повідомлення на короткий номер 4647;
  • надіслати дані на електронну адресу client@gas.ua;
  • через контакт-центр "Нафтогазу" – 066-300-2-888, 098-300-2-888, 093-300-2-888.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх власників газових колонок: "Газмережі" зробили термінову заяву.

Також наш портал інформував, якщо прострочили платіж за доставку: "Газмережі" попередили споживачів.

Крім того, ми писали, надію на мікрохвильову піч? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит.