У теплу погоду у багатьох прокидається бажання влаштувати невелике барбекю прямо у дворі чи виїхати на шашлики. Однак таке задоволення влетить у копійчину, адже ціни на м'ясо у супермаркетах не стоять на місці. Про це свідчать дані Мінфіну.

Великі торговельні мережі перерахували ціни на найпопулярніші види м'яса. Найдорожче українцям коштуватиме яловичина, але й звична для всіх свинина не відрізняється доступністю.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Ціни на яловичину

Яловичина гуляш коштує у супермаркетах від 245,90 до 339 гривень за кілограм. За останній місяць цінник на цей вид м'яса помітно збільшився – у середньому на 11 гривень. Ребра в середньому подорожчали на 2 гривні – до 168,95 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах продукт пропонується по 185 гривень.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю" "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Ціни на свинину

Деякі люди люблять не морочитися і беруть уже замаринований шашлик зі свинини. Такий продукт у супермаркетах обійдеться в середньому на 5 гривень дешевше, ніж на місяць раніше - 189 гривень за кілограм.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Ребра у великих торгових мережах подорожчали із 177,53 до 179,63 гривні за кілограм. Водночас майже на 8 гривень подешевшав підчеревок – до 161,30 гривні за кіло. Ошийок майже "позолотів". Середня вартість злітала з 236,63 до 260,20 гривні за кілограм.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, яких овочів у магазинах уже можна не боятися: ціни на головні продукти у списку.

Також наш портал інформував, ціновий переворот у супермаркетах: зелена цибуля, часник та гриби стали доступнішими.

Крім того, ми писали, на касі віддасте половину зарплати: супермаркети перерахували ціни на ковбаски, сосиски та буженину.