Власників газових стовпчиків попередили про важливу процедуру, ігнорувати яку вкрай не рекомендується. Відповідна інформація з'явилася на facebook-сторінці Житомирської філії "Газмережі".

Газовики нагадали, що перед включенням газової колонки необхідно перевіряти наявність тяги у вентиляційних каналах. Нехтування цим простим правилом може закінчитися вкрай негативними наслідками - як мінімум отруєнням чадним газом.

Газовая колонка, фото YouTube
Газовая колонка, фото YouTube

"Відсутність тяги, або ж наявність зворотної тяги може стати причиною того, що продукти згорання повернуться назад у приміщення. Це вкрай небезпечно й може призвести до нещасних випадків", - попереджають фахівці.

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Яких ще правил потрібно дотримуватись:

  • регулярно відкривати вікна на провітрювання;
  • перевіряти доступ повітря через вентиляційні ґрати;
  • стежити за справністю газових приладів та не залишати їх увімкненими без нагляду;
  • стежити, щоб вода чи протяг не загасили вогонь пальника на газовій плиті.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надія на мікрохвильову піч? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит.

Також наш портал інформував, українці можуть звільнити себе від щомісячної оплати за доставку газу: що потрібно зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, незграбний "майстер на всі руки" перетворив будинок на "аквапарк": чому через втручання в газ можна піти під суд.