Незважаючи на тривалу війну в Україні, боротьба із боржниками не припиняється. Чи то фізичні особи, чи юридичні компанії - ті, хто не розрахувався із зобов'язаннями, можуть зіткнутися з арештом свого майна...

У 2014 році в Україні запустили державний інтернет-аукціон "СЕТАМ", що дозволяє реалізувати майно боржників для погашення їхніх боргів. Суть аукціону проста - виручені кошти спрямовуються на покриття заборгованості, а залишок, якщо такий є, повертається власнику. На торги можуть виставлятись як нерухомість, так і дрібні речі.

Житловий будинок / фото: Pinterest
Житловий будинок / фото: Pinterest

Станом на кінець травня, основними боржниками виявилися громадяни, які потрапили до боргової пастки через кредити або договори позики. Однак, якщо особа ухилятиметься від мобілізаційних заходів, не сплатить штраф, вона також потрапить до переліку боржників і ризикує втратити своє майно.

Арешт майна боржника – складний процес. Спочатку кредитор має звернутися до суду із позовом про стягнення заборгованості. За свідченням адвокатів, суди часто ухвалюють рішення на користь кредиторів, зобов'язуючи боржників сплатити не лише основну суму боргу, а й відсотки за користування кредитними коштами.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Житловий будинок / фото: Pinterest
Житловий будинок / фото: Pinterest

В Україні допускається арешт нерухомого майна боржника за клопотанням кредитора для забезпечення стягнення заборгованості. Мова може йти про житло, транспортні засоби та банківські рахунки.

Сума боргу має перевищувати 160 тис. гривень (20 мінімальних зарплат).

Нагадаємо, суд змусив українку заплатити 36 тисяч за світло: порушення, за яке жорстко покарають

Як повідомляв "Знай.ua", платіжки за воду з новою графою: комунальники приготували "сюрприз"

Знай.ua писав, з 1 червня доведеться більше віддавати за комуналку: кого "утішать" новими квитанціями