Деяким українцям компенсують частину витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Хто і на які суми може претендувати, розповіли у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Україні продовжує діяти програма "Прихисток", в рамках якої кожен українець може допомогти внутрішньо переміщеним особам та безоплатно надати дах над головою. Для таких осіб передбачено компенсацію за комунальні послуги для ВПО.

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

Про які суми йдеться?

У неопалюваний період розмір компенсації за кожного розміщеного у житлі ВПО становить 450 гривень на місяць. Тобто, якщо людина прихистила вдома сім'ю переселенців із трьох осіб, то розмір виплати становитиме 1350 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Виплата відбувається із незначною затримкою, оскільки фінансується не державою, а Агентством ООН у справах біженців.

"У межах реалізації проєкту "Прихисток" профінансовано компенсації за березень 2024 року на загальну суму 76,5 мільйонів гривень. Ці кошти були перераховані понад 66 тисячам власників житла, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб", - повідомляють у Мінреінтеграції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пільги для оплати житла: чи мають право на них пенсіонери, які проживають у селах.

Також наш портал інформував, малозабезпеченим українцям призначать допомогу на оплату комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за проїзд та комуналку заплатить держава: якими привілеями можуть скористатися пенсіонери у 2024 році.