Українців попередили про зміни у процедурі виплат пенсій, субсидій та соціальної допомоги. Які нововведення готуються, розповіли у пресслужбі Міністерства соціальної політики України.

Мінсоцполітики домовилося про співпрацю з Асоціацією українських банків (АУБ) та Незалежною асоціацією банків України (НАБУ), аби українці змогли отримувати різні види соцдопомоги у найближчому відділенні банку або зовсім не виходячи з дому – через онлайн-банкінг.

Соціальна допомога. Фото: скрін youtube
Соціальна допомога. Фото: скрін youtube

"Сторони домовилися співпрацювати насамперед у напрямах розвитку інклюзії у сфері надання адміністративних послуг. А також розробці механізму залучення банківських установ у процес оформлення та виплати різних видів державної соціальної допомоги, пенсій, субсидій та компенсацій", - повідомляють у відомстві.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Таке нововведення дозволить співробітникам банків реєструвати звернення українців на здобуття соцдопомоги. Насамперед йдеться про пенсії, субсидії та компенсації. Тобто у перспективі для оформлення субсидії можна буде звертатися не до ПФУ, а до найближчого відділення банку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи заправляєш авто? Залишаєшся без субсидії! Українців попередили про втрату державної допомоги.

Також наш портал інформував, за проїзд та комуналку заплатить держава: якими привілеями можуть скористатися пенсіонери у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, найпростіший спосіб оформити "літню" субсидію: допоможуть навіть сусіди, які "дружать" із комп'ютером.