Українців попередили про зміни у процедурі виплат пенсій, субсидій та соціальної допомоги. Які нововведення готуються, розповіли у пресслужбі Міністерства соціальної політики України.

Мінсоцполітики домовилося про співпрацю з Асоціацією українських банків (АУБ) та Незалежною асоціацією банків України (НАБУ), аби українці змогли отримувати різні види соцдопомоги у найближчому відділенні банку або зовсім не виходячи з дому – через онлайн-банкінг.

Соціальна допомога. Фото: скрін youtube
Соціальна допомога. Фото: скрін youtube

"Сторони домовилися співпрацювати насамперед у напрямах розвитку інклюзії у сфері надання адміністративних послуг. А також розробці механізму залучення банківських установ у процес оформлення та виплати різних видів державної соціальної допомоги, пенсій, субсидій та компенсацій", - повідомляють у відомстві.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Графіки відключення електроенергії на 25 червня Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати
Показати ще

Таке нововведення дозволить співробітникам банків реєструвати звернення українців на здобуття соцдопомоги. Насамперед йдеться про пенсії, субсидії та компенсації. Тобто у перспективі для оформлення субсидії можна буде звертатися не до ПФУ, а до найближчого відділення банку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи заправляєш авто? Залишаєшся без субсидії! Українців попередили про втрату державної допомоги.

Також наш портал інформував, за проїзд та комуналку заплатить держава: якими привілеями можуть скористатися пенсіонери у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, найпростіший спосіб оформити "літню" субсидію: допоможуть навіть сусіди, які "дружать" із комп'ютером.