Двозонні лічильники дають можливість платити за електроенергію за пільговим тарифом, який діє у нічний час. Деяким споживачам безкоштовно встановлять такі пристрої обліку. Про це йдеться на facebook-сторінці "Чернівціобленерго".

Побутовим споживачам електроенергії безкоштовно замінять старі лічильники сучасними приладами обліку, які є точнішими та дадуть можливість платити за світло менше.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Ця програма протягом 2024 року діятиме у місті Чернівці. Загалом планується встановити 2016 безкоштовних індивідуальних лічильників.

"Тарифні прилади обліку дозволять споживачам менше оплачувати за використану електроенергію без зменшення споживання за рахунок переходу на зонне споживання (тобто день/ніч), при якому вночі електрика коштує вдвічі дешевше", - пояснили енергетики.

Популярні новини зараз
Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube
Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

Двозонний лічильник дає можливість платити за електроенергію за двома тарифами. У денний час (з 7:00 до 23:00) діє повна ціна – 2,64 гривні за кіловат. Вночі (з 23:00 до 7:00) береться лише 50% від тарифу – 1,32 гривні за кіловат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжка "поважчає" на 500 гривень і більше: чого чекати від нового тарифу на світло.

Також наш портал інформував, платіжки за світло розраховуватимуть за різними коефіцієнтами: кому дадуть шанс заощадити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться витрачати заначки та лізти у борги: чиновник назвав реальну вартість електроенергії.