Україна рухається до впровадження справедливих та раціональних графіків відключень електроенергії. Проєкт відповідної постанови розробляється Міністерством енергетики спільно з Укренерго.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він підкреслив, що графіки вимкнень споживачів мають бути не лише раціональними, а й справедливими та рівномірними. Уряд активно працює над впровадженням цього принципу в новій постанові.

Електроенергетика, фото: delo.ua
Електроенергетика, фото: delo.ua

Основні положення проєкту постанови передбачають:

  • перелік критично важливих об’єктів, що потребують пріоритетного електропостачання;
  • черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами.

За його словами, документ також передбачатиме створення переліку критично важливих об'єктів, які будуть мати пріоритетне електропостачання, а також визначення порядку розподілу граничної потужності між іншими споживачами. Прем'єр-міністр додав, що уряд продовжує забезпечувати роботу критичної інфраструктури за допомогою альтернативних джерел енергії.

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось
Показати ще

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що влітку збільшиться споживання електроенергії, що може призвести до частіших відключень світла. Також очікується зменшення електропостачання від атомних та гідроелектростанцій через планові ремонти та зменшення обсягу водних ресурсів.

Враховуючи ці фактори, важливо забезпечити ефективне управління енергопостачанням та забезпечити стабільність роботи критичних об'єктів інфраструктури.

Нагадаємо, Чи відключатимуть українцям світло після підвищення тарифів? Експерт "заспокоїв" відповіддю

Раніше ми розповідали, що Закон це дозволяє: що чекає на тих, хто не платить за світло, воду і газ