Українцям доведеться платити за електроенергію за новими цінами. Передбачається, що новий тариф запровадять вже з червня. Яким може бути новий цінник для населення, розповів заступник міністра енергетики Микола Колесник у ефірі національного телемарафону.

Чиновник зазначив, що запровадження нового тарифу для побутових споживачів планувалося ще з травня, проте Кабмін відклав рішення на місяць. На даний момент у профільному міністерстві проводяться розрахунки, щоби новий тариф сприяв продовженню роботи енергосистеми.

Енергетика, фото: Знай.ua
Енергетика, фото: Знай.ua

Микола Колесник заявив, що розрахунки ґрунтуються на тому, щоб тариф був посильним для населення і кожен мав можливість платити. Водночас ціна має забезпечити необхідний рівень надходжень, щоб енергетики могли проводити ремонтну кампанію.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла «Замкнуте коло»: шаманка розповіла, що буде з мобілізацією і чи захистить бронь Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи У червні на плечі українців ляже ще один платіж: кому і за що доведеться доплачувати
Показати ще

Багато експертів прогнозують подорожчання електричної енергії для побутових споживачів до рівня 3,5-4 гривні за кожен кіловат. В той самий час, деякі фахівці вважають реальним подорожчання відразу вдвічі.

Для вразливих категорій населення збережуть можливість отримувати допомогу від держави у вигляді житлових субсидій та пільг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію.

Також наш портал інформував, подорожчання електроенергії: споживачам дали шанс пом'якшити удар.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за проїзд та комуналку заплатить держава: якими привілеями можуть скористатися пенсіонери у 2024 році.