Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили цінники на сезонні та несезонні вітаміни.

Йдеться саме про полуницю, яблука та лимони. Звичайно, що полуниця за місяць встигла подешевшати одразу більш як на 100 гривень у цінах за кіло. Проте зовсім інша ситуація з яблуками та лимонами.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на полуницю, скріншот: YouTube
Ціни на полуницю, скріншот: YouTube

Вартість полуниці

В Україні розпочинається сезон полуниці, а це означає, що її вартість починає поступово знижуватись. При цьому слід зазначити, що порівняно з минулим місяцем цінник на неї значно змінився – з 192,14 грн/кг до 89,99 грн/кг.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Ціни на полуницю, скріншот: Minfin
Ціни на полуницю, скріншот: Minfin

Вартість яблук

Ціни на яблука "українські" 1 кіло в мережі супермаркетів Metro на рівні – 31,09 грн., а ось у Novus вони продаються по 19,99 грн. Середня ціна зростала до - 25,54 грн. за кіло.

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Вартість лимонів

А ось лимони, якщо порівнювати із квітнем, сильно подорожчали. У квітні середня ціна була на рівні – 60,40 грн за кіло. У середині травня за кіло лимонів беруть Megamarket - 121,50 грн., і в Novus - 89,99 грн.

Ціни на лимони, скріншот: Minfin
Ціни на лимони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.

Раніше повідомлялося, кіло всього по 160 грн: супермаркети несподівано оновили ціни на свинину та сало.

Також, нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці.