У низці українських міст планують чи вже підвищили тарифи на холодну воду. Водночас для деяких споживачів до кінця року діятимуть пільгові ціни.

Рішення про утримання пільгового тарифу для населення ухвалили у Луцькій міській раді.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Так, мешканці Луцька до кінця 2024 року будуть захищені від підвищення тарифів на централізоване водопостачання. Таке рішення місцева влада ухвалила, щоб підтримати населення в умовах повномасштабної війни.

В той самий час планується підвищити ціни на воду для бізнесу, щоб зменшити тиск на бюджет і компенсувати різницю в тарифах для побутових споживачів.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

"Незважаючи на витрати, тариф для населення буде залишатись пільговим. Однак, розглядаються варіанти підвищення тарифу для бізнесу, підприємств та ресторанів, які надають послуги та отримують прибутки. Це буде зроблено, аби зменшити навантаження на бюджет", - говориться у повідомленні.

Зазначається, що реальна вартість води для мешканців Луцька становить 27,14 гривні за кубометр. Однак населення й надалі платитиме по 12,22 гривні за кожний використаний кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" нагадав, що може призвести до невірних нарахувань: забудете – дорого заплатите.

Також наш портал інформував, з 1 червня українці платитимуть за воду за оновленим тарифом: кому радять приготуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, надія на мікрохвильову піч? В Україні розпочали виписувати величезні штрафи власникам газових плит.