Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко озвучив попередження. Справа в тому, що в Україні тарифи на світ можуть зрости вже з 1 червня.

Про це Олег Попенко заявив у ефірі національного телемарафону.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За його словами, українцям доведеться зіткнутися зі зростанням цін на світ, що не може не вдарити по кишенях громадян. При цьому, як уточнив Попенко, Міненерго підготувало давно цей пакет документів.

"Це зараз вони підводять цю інформацію нібито до руйнувань. На 1 березня жодних руйнувань не було. Вже тоді вони готували зміни тарифів для населення", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

За словами Попенка, точних цифр поки що не затверджено, але орієнтовно йдеться про 3,5 - 4 грн/кВтч.

"Втім, якщо ви встановите собі двозонний лічильник електроенергії, то друга зона – це нічний тариф, і ви платитимете 50% від нового тарифу", – зазначив голова Спілки споживачів комунальних послуг.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Також варто розповісти нашим читачам, що українці запевнили, що з 1 червня тариф на газ не зміниться. З травня постачальники блакитного палива вирішили продовжити чинні ціни. Вони діятимуть принаймні до кінця квітня 2025 року. Таким чином, у "Нафтогазу" 1 кубометр буде коштувати 7,96 гривні.

Нагадаємо, "Водоканал" просить не пити киян воду з-під крана: чому і скільки діє заборона.

Раніше повідомлялося, Vodafone попередив клієнтів про важливі зміни: що буде з номерами, якими ви користувалися багато років.

Також, це не лише світло: експерт пояснив, чому через тарифи українці заплатять найдорожче.