Сергій Коваленко з YASNO висловив свої думки щодо можливості повного відключення енергопостачання в Україні та поточної ситуації з енергетичними системами.

Він сказав, що хоча теоретично повний блекаут можливий, це малоймовірно через кілька факторів, включаючи обмежені можливості для таких атак.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

"Мені здається, що повний блікаут в Україні теоретично можливий. Чому можливо? Тому що якщо в кожну підстанцію, у кожен генераційний об'єкт запустити 100 ракет і вони всі потраплять, то, звичайно, це можливо. Теоретично. На мою думку, реалістично – повний блекаут в Україні досягти майже неможливо”, – заявив Сергій.

Проте, після атак на енергетичні об'єкти у Харкові та Дніпропетровську ситуація стала складнішою. У квітні і травні, коли споживання енергії низьке, вже спостерігається дефіцит, особливо в ранкові і вечірні години.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Коваленко каже , що це викликає занепокоєння, враховуючи, що це два з "найтихших" місяців на рік.

"По-перше, це квітень і травень. Такі два місяці за весь рік, у якому споживання максимально низьке. Тобто у нас тепло, у нас довгий світловий день і у нас ще не настала спека, коли включаються всі кондиціонери. Тобто ми повинні розуміти, що навіть на низькому споживанні ми вже маємо дефіцит."

Таким чином, ситуація залишається напруженою і необхідно вжити заходів для забезпечення стабільності енергопостачання, особливо в умовах воєнних дій.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що до євлян почнуть відключати світло: кількість вже зашкалює