Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за інформацією про відключення світла для побутових споживачів та бізнесу, ми маємо цілу низку дуже важливих новин. А якщо бути точнішими, то навіть є відповіді на актуальні питання. Справа в тому, що багатьох українців цікавить, чи будуть у населених пунктах погодинні відключення світла, як це вже відбувалося восени та взимку 2022 та 2023 років.

Так, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький відповів на запитання журналістів щодо застосування обмежень споживання електроенергії в умовах дефіциту.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби компанії "Укренерго" у мережі Telegram.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Володимир Кудрицький зазначив, що обмеження застосовуються ввечері та вночі через високе споживання протягом доби та відсутність імпорту електроенергії. Підприємства можуть уникнути відключень, якщо імпортуватимуть собі хоча б 30% свого споживання.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема
Показати ще

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

Якщо дефіцит в енергосистемі збільшиться, буде використано графік погодинних відключень (ГПО) всім споживачів. Достатньо електрики для споживання в денні години, приблизно з 12:00 до 15-16:00 завдяки піку сонячної активності.

Публікація "Укренерго", скріншот: Telegram
Публікація "Укренерго", скріншот: Telegram

Публікація "Укренерго", скріншот: Telegram
Публікація "Укренерго", скріншот: Telegram

Зазначається, що ситуація однакова для всіх регіонів, крім специфічних випадків, таких як Харків та Криворізький район. Відключення промисловості перед населенням має технічні причини, і ці правила розробляються "Укренерго" та затверджуються Міненерго.

Нагадаємо, яким має бути новий тариф на електроенергію: у Міненерго дали відповідь.

Раніше повідомлялося, нові графіки обмеження світла і що вони означають для нас.

Також, які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати.