Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що власникам газових плит і колонок потрібно звернути увагу на кілька важливих нюансів, щоб уникнути величезного штрафу. А покарати можуть навіть штрафом до 500 тисяч гривень.

Як виявилось, що власники газових плит та колонок можуть отримати серйозний штраф у розмірі до 500 тисяч гривень. Це станеться у разі порушення при обліку та використанні природного газу.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Дніпровської філії "ГазМережі".

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Як повідомляє розподільник газу, такі порушення трапляються досить часто. Лише з початку 2024 року та лише на міста території Дніпра та Дніпровського району виписали понад 846 тисяч гривень штрафів за порушення при обліку та використанні природного газу. Статистика по всій території України ще невтішніша.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

За словами газовиків, найчастіше споживачі:

• здійснюють незаконні врізання;

• втручаються у роботу газових лічильників з метою зміни фактичних показань;

• самостійно відновлюють газопостачання без відповідних дозволів.

Які штрафи передбачені у разі порушень

Згідно з Кодексом газорозподільних систем, при виявленні порушень при обліку та використанні природного газу споживачеві загрожує штраф у розмірі від 3,5 тисяч до 500 тисяч гривень.

При цьому не варто розраховувати на те, що порушення залишиться непоміченим. Як підкреслюють газовики, спеціальні технічні засоби дозволяють легко та швидко виявити порушення.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Споживач також зможе відмовитися від виплати штрафу, інакше йому загрожує суд, у результаті якого доведеться виплатити як сам штраф, а й судові витрати.

Також незаконне втручання в систему газопостачання не лише фінансово затратне, а й дуже небезпечне та загрожує здоров'ю та життю як самого порушника, так і оточуючих. У місцях несанкціонованих врізок у газопроводи з'являються витоки природного газу, які можуть призвести до аварійних ситуацій та навіть смерті.

Нагадаємо, "Нафтогаз" розповів про найбільших боржників за газ: українці ще добре тримаються.

Раніше повідомлялося, вода, світло та газ: що буде з тарифами в Україні з травня 2024 року.

Також, "космічні" суми у квитанціях "Нафтогазу": як простим українцям вирішити проблему.