Житлова субсидія – це форма адресної допомоги, що надається для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, управління багатоквартирним будинком та придбання палива.

Вона призначається у разі, якщо сума, яку необхідно сплатити за житлово-комунальні послуги, перевищує обов'язковий платіж, який залежить від доходу сім'ї на одного члена та не змінюється за зміни цін та тарифів.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Чому розмір житлової субсидії розрахований на 0,00 грн.? На це запитання відповіли до Мінсоцполітики.

Якщо оплата ЖКП не перевищує обов'язкового платежу, то субсидія становитиме 0,00 грн. Однак за зміни цін і тарифів на ЖКП Пенсійний фонд автоматично перераховує субсидію, і її розмір може збільшитися.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

"Якщо зараз подати на субсидію і вона буде 0.00грн, то чи потрібно буде в жовтні знову подавати документи з урахуванням опалення?", – запитав підписник.

Варто зазначити, що субсидія буде автоматично перерахована тим, хто її вже отримує.

Громадянам, які отримували субсидію влітку, не потрібно звертатися до Пенсійного фонду. Звертатися варто лише у разі змін у сім'ї, таких як від'їзд члена сім'ї за кордон або окреме проживання дитини, що виросла.

Коментар під постом / фото: скріншот Facebook
Коментар під постом / фото: скріншот Facebook

Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook
Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook