Непередбачувана погода стала справжнім випробуванням для виробників полуниці, що пророкує нам нетиповий сезон для цієї ягоди. Заморозки, що обрушилися в середині квітня на Україну, негативно вплинули на насадження полуниці по всій країні.

Тернопільщина завмерла від -4 °C, Чернівецька область також постраждала, а фермери Київської області висловили побоювання щодо втрати врожаю на рівні від 10 до 20% через ці негоди.

Про це повідомили в AgroPortal.

полуниця
полуниця

Експерти аграрного сектору вже роблять прогнози щодо можливих наслідків для цін на полуницю. Цього року вони можуть залишитись на рівні минулого – від 60 до 80 гривень за кілограм, але, звичайно, все залежить від того, як складеться сезон та як вплинуть фактори виробництва на врожайність.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

До кінця квітня ціни на полуницю вже піднялися та становили від 160 до 200 гривень за кілограм, що говорить про нестабільну ситуацію на ринку.

Вирощування полуниць, скріншот: YouTube
Вирощування полуниць, скріншот: YouTube

На щастя, багато фермерів застосовують сучасні методи адаптації, використовуючи добрив для стимуляції зростання та захисту від несприятливих умов. Однак, незважаючи на всі зусилля, деякі втрати все ж таки неминучі, що може позначитися на загальному обсязі врожаю та його якості.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що цього року можемо і не поласувати: експерти прогнозують нечувані ціни

Також наш портал інформував, які два продукти потрібно їсти щодня, щоб забути про хвороби: вони краще, ніж що-небудь.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що за свіжий сік на сніданок доведеться платити дорожче: огляд цін на фрукти