В Україні спостерігається суттєвий стрибок цін на помідори місцевого виробництва та болгарський перець. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські тепличні комбінати поставили ринку перші партії томату. Однак ціни дуже сильно "кусаються".

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

За даними моніторингу, перші партії тепличного помідора пропонують до продажу по 120-140 гривень за кілограм. Це в середньому на 67% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. За оцінками експертів, ціни можуть піти на зниження не раніше початку травня, коли поставки місцевих томатів збільшаться.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Також українцям доступні для придбання помідори турецького виробництва. Вони доступніші, ніж томати українського виробництва. За кілограм доведеться сплатити від 70 до 80 гривень.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Водночас в українських супермаркетах спостерігається суттєвий стрибок цін на болгарський перець. У середньому продукт коштуватиме 279 гривень. Якщо порівнювати з минулим місяцем, то за овоч доведеться віддати приблизно на 65 гривень більше.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, свято зі смаком гірких сліз: в Україні 2024 року злетіла вартість великоднього кошика, скільки віддамо.

Також наш портал інформував, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, удар по гаманцю буде трохи меншим: супермаркети переписали ціни на вершкове масло, макарони та яйця.