Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів у другій половині квітня встигли змінити цінники на популярні фрукти.

З улюблених "вітамінчиків" українців ціни змінилися на яблука, банани та лимони.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Вартість яблук

Так, цінник на один із улюблених фруктів українців зовсім не тішить – у середньому він уже сягає 31 гривні за кіло. Йдеться про яблука, які порівняно з минулим місяцем значно подорожчали.

Наприклад, якщо у березні українські яблука можна було придбати за 20,49 грн/кг, то зараз вони в середньому коштуватимуть 25,79 грн/кг. При цьому слід звернути увагу, що в різних супермаркетах їхня вартість також відрізняється. У Новус вони продаються по 20,49 грн/кг, а Метро доведеться віддати 31,09 гн/кг. Подорожчали яблука Айдаред з 23,96 грн/кг до 27,80 грн/кг.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Вартість бананів

Найменше подорожчали банани з 68,26 грн/кг до 69,40 грн/кг. На даний момент найвигідніша пропозиція для покупців у мережі супермаркетів "Ашан", тут яблука продаються по 67,90 грн.

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

Вартість лимонів

А ось лимони встигли знизитися у ціні одразу на кілька гривень. Так, станом на 19 квітня, за 1 кіло лимонів беруть у Novus – 39,99 грн., в Auchan – 49,90 грн., у Megamarket – 66,50 грн. Середня ціна на рівні – 52,13 грн. А ось у березні середня ціна лимонів сягала майже 57 гривень.

Ціни на лимони, скріншот: Minfin
Ціни на лимони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні суттєво "обвалилися" ціни на популярний овоч: у чому причина.

Раніше повідомлялося, що не найкращий час для борщу: ціни на капусту, буряк і картоплю різко пішли вгору.

Також, немає городу - готуйтеся вивертати кишені: як змінилися "весняні" ціни на зелень.