За новим дослідженням "Барометр польського ринку праці", більшість польських компаній добре ставляться до українців, що приїхали шукати роботу через війну в Україні.

Як виявилось, українці добре пристосовуються до нових умов: 42% роботодавців оцінили їхню швидку адаптацію, 34% – хвалять за працьовитість, а 30% вражені швидким оволодінням польською мовою.

Хоча більшість компаній з позитивом дивляться на українців, не всі в Польщі їх так сприймають. 13% компаній все ж мають до них негативне ставлення, а в суспільстві 18% висловили, що їх ставлення до українців не надто добре.

Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua
Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua

Серед компаній особливо високу думку про українців мають IT-фірми, де понад половина роботодавців дивляться на українських працівників дуже позитивно. Та не всі поділяють таку думку: виробничі компанії також оцінюють українців високо, але вже менш вражені.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Водночас, загальна картина дещо суперечлива. 78% компаній мають до українців позитивне або нейтральне ставлення, але є й ті, хто вбачає у них причину затримки зростання зарплат.

Робота у Польщі
Робота у Польщі

Чимала частина поляків побоюється, що мігранти можуть забрати їхні робочі місця, особливо це стосується молоді. Отже, хоча велика частина польських компаній вітає українців на своєму ринку праці, суспільні настрої ще досить двозначні.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua де в Європі українські мігранти отримують найбільші виплати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українці тікають із Європи? Нова статистика говорить сама за себе