Більшість українських біженців за кордоном користуються соціальними виплатами, але в кожній країні платять по різному. В той час як одні наші співвітчизники отримують понад 1000 євро на місяць, в інших країнах допомога навіть не дорівнює середньомісячному доходу в Україні.

Як різняться суми, демонструє інфографіка на каналі Monaco Battalion TG. Лідерами з виплат грошової допомоги українцям є Бельгія, Ірландія та Норвегія.

Наприклад, у Бельгії платять 1140 євро у розрахунку на одного дорослого українця на місяць. Трохи менша допомога в Ірландії - 824 євро. Норвегія займає третю сходинку, тут громадянам України готові платити 650 євро.

Влада Німеччини надає біженцям з України допомогу у розмірі 502 євро. У Швейцарії українці отримують від 350 до 500 євро. Франція пропонує допомогу у розмірі 426 євро. Найменше українці отримують у Великій Британії — від 300 євро на людину.

Кожна країна має свою програму допомоги для переміщених осіб. Скільки грошей отримають біженці, залежить від кількості членів родини, оселі та від того, чи працевлаштована людина.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Проте повертатись на Батьківщину українці не поспішають. На сьогодні більше 6 мільйонів громадян України проживають за кордоном. З них 88% не планують повертатися принаймні у найближчі півроку. Що стосується Польщі, яка прийняла чи не найбільшу кількість українських біженців з першого дня війни, звідти планують виїхати додому близько 70% українців. Але не раніше, ніж закінчиться війна.

Євро, фото EPA/UPG
Євро, фото EPA/UPG
Кожна країна має свою програму підтримки переміщених осіб

Нагадаємо, Європа активно забирає дітей в українців: статистика вже лякає

Раніше повідомлялося, що На переселенців чекають серйозні зміни: у Кабміні пояснили, в чому справа і чому це "добре"

Також, Українців у Німеччині чекають штрафи у 600 євро, якщо вони не зможуть помістити "це" у ліву долоню