У 2024 році фермери прогнозують активне підвищення цін на досить популярний серед українців овоч - спаржу. Вартість кілограма може досягти позначки 400 гривень. Про це інформує agroportal.

Фермери, які вирощують спаржу, прогнозують, що цього року цінник на продукт збільшиться на 12%. Минулого року овоч продавався по 350 гривень за кілограм, а це означає, що цього сезону українцям доведеться платити майже на 50 гривень більше.

Спаржа. Фото: скрін youtube
Спаржа. Фото: скрін youtube

Фахівці зазначають, що остаточна вартість буде відома після початку масового збирання врожаю. Поки що багато чинників можуть вплинути на майбутній цінник, один із них – погодні умови. Тепла погода розбудила рослину раніше і якщо будуть заморозки, то виробники можуть зазнати великих збитків.

Крім того, на кінцевій вартості спаржі відбиваються витрати на її збирання. Все робиться вручну, а плата за ручну працю у 2024 році зросла на 15%. Також на 12% зросли витрати фермерів на біозасоби та інші ресурси.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що в Україні є досить високий попит на спаржу. За останні 5 років площа посівів спаржі збільшилася приблизно втричі, проте через окупацію частини Херсонщини аграрії зіткнулися із недобором урожаю.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, яблука, банани та виноград: було дорого, а стане зовсім не по кишені.

Також наш портал інформував, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Крім того, ми писали, холодильник пустим не залишиться: супермаркети порадували цінниками на деякі молочні продукти.