В Україні завершився опалювальний сезон і деяким споживачам необхідно віддати свої квартирні лічильники на обов'язкову перевірку. Кого це стосується, йдеться на facebook-сторінці "Київтеплоенерго".

Споживачам нагадали про необхідність провести перевірку лічильників після опалювального сезону. Робити це потрібно лише в тому випадку, якщо минув міжповірочний період.

Повірка лічильника, скріншот: YouTube
Повірка лічильника, скріншот: YouTube

"Закінчився опалювальний сезон. То ж саме час подбати про коректність нарахувань наступної зими та зробити повірку квартирних лічильників тепла, якщо термін її дії збіг", - йдеться у повідомленні.

Комунальники нагадали, що перевірка приладу обліку зазвичай проводиться кожні 4 роки. При цьому перевірити дату закінчення міжповірочного інтервалу можна самостійно у паспорті лічильника, свідоцтві про перевірку.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

"Відповідно до законодавства про метрологію, квартирні лічильники теплової енергії та гарячої води підлягають періодичній повірці. Зазвичай – кожні 4 роки", - нагадали споживачам.

Після перевірки постачальнику послуг необхідно передати документи, що її підтверджують. Лічильник, який своєчасно не пройшов перевірку, вважається недійсним і передані з нього показники не враховуються при розрахунку платіжки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без цього спорожніє не один гаманець: що потрібно знати про повірку лічильників газу для бізнесу.

Також наш портал інформував, можуть відключити воду та газ: українцям розповіли, хто має платити за перевірку лічильників у воєнний час.

Крім того, ми писали, комунальники поставили завдання зробити до кінця місяця, щоб не переплачувати.