У 2024 році існує ризик підвищення тарифів не лише на електроенергію, воду чи газ, а й на опалення та гарячу воду. За яких обставин це станеться.

Під час повномасштабної війни уряд пообіцяв українцям незмінні тарифи на тепло та гарячу воду, незважаючи на різке зростання вартості енергоносіїв на європейських газових біржах.

Платіжки за опалення. Фото: скрін youtube
Платіжки за опалення. Фото: скрін youtube

Завдяки дії режиму ПСО підприємства ТКЕ купують газ за фіксованими цінами, що й допомагає утримувати тарифи для населення та бюджетників, які були зафіксовані на 24 лютого 2022 року.

Зазначається, що дія ухвали про фіксовані ціни на газ для підприємств ТКЕ закінчується вже 15 квітня 2024 року. Однак його планують продовжити ще на рік – до 15 квітня 2025 року.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Якщо ж уряд не продовжить дію режиму ПСО на наступний опалювальний сезон, то теплогенеруючим підприємствам доведеться купувати газ за ринковими цінами, що в рази перевищують нинішні фіксовані. Як результат – тарифи на опалення та гарячу воду для українців можуть злетіти у 1,5 або навіть 2 рази.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, поки одні мліють від платіжок, інші платять пів ціни: як зменшити витрати на електроенергію.

Також наш портал інформував, що українцям малюють тисячі за тепло без будь-якого обліку: чому так відбувається і де обіцяні лічильники.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.