В Україні субсидія допомагає людям, які не можуть самостійно оплатити комуналку. Важливо знати, що одночасно користуватися субсидією і пільгою на комунальні послуги не вийде. Щоб отримати державну допомогу, важливо відповідати певним умовам.

Щоб подати заявку на субсидію, можна зручно використовувати інтернет. Зокрема, сайти "Дія" чи Пенсійного фонду приходять на допомогу. Зареєструвавшись або увійшовши на diia.gov.ua за допомогою BankID чи електронного підпису, ви легко знайдете потрібну послугу. Просто виберіть "Заява на субсидію" в меню "Послуги" на "Дія" та заповніть усі необхідні поля.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Подання документів для отримання субсидії на порталі Пенсійного фонду працює так само. Тут ви заповнюєте електронну заяву і декларацію про доходи та витрати вас і вашої родини.

Не забудьте прикріпити скановані копії необхідних документів, наприклад, довідки про непроживання членів сім'ї, договори оренди або зміни умов оплати боргу.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube
Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube

Для зручності на порталах передбачені спрощені форми подання, які вимагають всього 15 хвилин на заповнення. Багато даних система збирає сама, автоматично витягуючи інформацію з відкритих державних реєстрів. Такий підхід значно спрощує процес і допомагає швидше отримати потрібну допомогу.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua доведеться заплатити більше: "Київводоканал" застеріг споживачів

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, часу залишилось зовсім мало: що треба зробити аби уникнути штрафів

Також, Знай.ua писав про субсидії у квітні: чого чекати українцям