Незважаючи на непрості часи, які зараз переживає Україна через війну, українці продовжують отримувати субсидії, як дозволяють ледь звести кінці з кінцями.

Цьогоріч, опалювальний сезон закінчується у більшості областей наприкінці березня та частково у квітні, що дозволить суттєво зекономити на комунальних послугах.

Це стосується тих, хто вже отримував допомогу від держави. Після цього, для періоду, коли опалення вже не потрібне, розмір субсидій буде автоматично скориговано.

Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube
Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube

Зараз, відповідно до держбюджету на 2024 рік, на субсидії виділено 49,9 мільярдів гривень. Ці кошти допоможуть приблизно 3,2 мільйонам домогосподарствам. Середній розмір субсидії становить 1410 гривень на місяць тож все залишиться незмінним.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Також у цьому році запущено пілотний проєкт, який дозволяє отримувати субсидії на тверде паливо, таке як дрова або вугілля, для тих, хто не може опалювати свої домівки газом.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Щоб мати право на субсидію, сім'я має витрачати на комунальні послуги більше 15% свого місячного доходу. Крім того, важливо не мати заборгованості за комунальні послуги або мати борг, що не перевищує 680 гривень і не є простроченим більше ніж на 3 місяці.

Раніше Знай.ua застерігав, що нові платіжки змусять здавати речі до ломбарду.

Серйозний стрибок тарифів на житлово-комунальні послуги може статися вже у 2024 році. Такою думкою поділився засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Експерт вважає, що мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду уряд поки скасовувати не готовий. Однак, якщо бойові дії в Україні затягнуться, то є ймовірність, що рішення переглянуть.