Ціни на газ в Україні знижуються вже п'ятий місяць поспіль. Паливо коштує в 1,6 раза дешевше, ніж торік. Про це свідчать дані Міністерства економіки України.

Відомство оприлюднило фактичну ціну реалізації природного газу в Україні за березень 2024 року. Згідно з даними паливо коштує 11 621,27 гривні за 1 тисячу кубометрів без ПДВ, що на 4,6% дешевше, ніж минулого місяця.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Зазначається, що зниження цін на блакитне паливо фіксується вже п'ятий місяць поспіль і на даний момент його вартість у 1,6 раза нижча, ніж роком раніше.

Ціни на газ. Фото: me.gov.ua
Ціни на газ. Фото: me.gov.ua

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Що буде з платіжками?

Якщо ціни на газ змінюються, то цілком логічно поставити питання - що буде з платіжками українців? Для побутових споживачів ці цінові зміни не будуть відчутними.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Населення платить за блакитне паливо за фіксованими тарифами. Діючий мораторій захищає українців від коливання цін на газ - як у бік збільшення, так і зниження.

Ціни на газ у квітні 2024 року коливаються від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр залежно від постачальника. Більшість українців є клієнтами "Нафтогазу" та платять по 7,96 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на газ з 1 травня: скільки українці платитимуть за кубометр.

Також наш портал інформував, неправильно зняли показник газового лічильника: інструкція, яка врятує ваш гаманець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.