Для всіх наших шановних читачів, котрі з великою відповідальністю стежать за своїми комунальними платіжками, є дуже важлива інформація. Щоб підтримати громадян, уряд виплачує додаткову субсидію на період, що не опалюється.

На цей раз наші читачі дізнаються, кому необхідно подавати нову заяву до житлової субсидії цього періоду року.

Відповідь на це запитання надали фахівці з прес-служби Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що у квітні завершується опалювальний сезон, тож деяким громадянам знадобиться подати нову заяву на призначення житлової субсидії. Неопалюваний сезон триватиме до 30 вересня 2024 року.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Більшість субсидій будуть автоматично продовжені на сезон, який не опалюється, тим громадянам, у яких дані про їх майновий стан або склад сім'ї не змінилися.

Але багатьом субсидіантам доведеться знову звернутися за нарахуванням допомоги від держави на оплату ЖКП.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Хто має подати заяву на субсидію у літній час

Звернутися за новим призначенням субсидії на неопалювальний сезон потрібно, якщо в опалювальний сезон розмір плати за ЖКП та витрат на управління багатоквартирним будинком не перевищував обсяг обов'язкового відсотка платежу.

Як подати заяву на субсидію у неопалюваний період

Подати заяву на субсидію до органів Пенсійного фонду України будь-яким зручним способом, у тому числі й онлайн.

"У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалюваного сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на його отримання", - наголосили у ПФУ.

Там нагадали, що при призначенні житлової субсидії на сезон, що не опалюється, враховується середньомісячний сукупний дохід за III і IV квартали попереднього календарного року. При цьому пенсія враховується у розмірі, нарахованому за березень 2024 року.

Нагадаємо, як зміняться субсидії для українців у травні.

Раніше повідомлялося, допомога по-новому: що в Україні зміниться із субсидією та виплатами.

Також, ПФУ проведе перерахунок на вимогу пенсіонера: хто може змінити свої виплати.