Пропозиція щодо підвищення мінімальної зарплати викликала сплеск обговорень у Верховній Раді України. Леся Забуранна, член комітету Ради з питань бюджету, під час телемарафону заявила про рішення підняти мінімалку до 9 тисяч гривень 2025 року.

Вона нагадала, що на даний момент мінімальна зарплата становить 8 тисяч гривень, хоча, за її словами, вже на початку 2022 року вона мала досягати 6500 гривень.

Гривня
Гривня

"Ми в бюджетному комітеті багато спілкуємося з Міністерством фінансів щодо критичної необхідності перегляду соціальних стандартів і зараз дискусія про те, щоб наступного року було чергове підвищення мінімальної зарплати приблизно до 8 400 гривень і наприкінці року чи на початку наступного до 9 тис. гривень", – сказала вона.

Забуранна також сказала, що інфляція за останні два роки становила близько 37%, що має враховуватися під час встановлення мінімальної заробітної плати.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Гривня, фото з відкритих джерел
Гривня, фото з відкритих джерел

Таким чином, вона стверджує, що мінімальна зарплата має становити близько 8900 гривень.

Важливо відзначити, що незважаючи на бажання підвищувати соціальні стандарти, депутати та громадяни повинні розуміти, що всі соціальні виплати, зарплати держслужбовцям та пенсії виплачуються за рахунок міжнародної допомоги.

У зв'язку з цим Україна має узгоджувати свої плани з міжнародними партнерами з огляду як на свої побажання, так і на реальні фінансові можливості.

Раніше ми писали про те, що зростання мінімалки в Україні перетворить мрії на кошмари: хто постраждає найбільше

Крім того, Знай.ua повідомляв, витрушувати зарплату у роботодавця стане простіше: новий законопроект змінить все