Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсії, є дуже важлива інформація. В Україні у квітні відбулося підвищення пенсій для двох категорій громадян — тим, хто продовжує працювати, та тим, кому виповнилося 65 років.

Проте у Пенсійному фонді України (ПФУ) зробили заяву про те, що у травні громадянам не нарахують обіцяні виплати.

Про те, коли очікувати на підвищення, розповіли представники ПФУ.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Як зазначають у ПФУ, певна частина громадян у квітні має право на перерахунок пенсійних виплат. Їх підвищать працюючим пенсіонерам через збільшення страхового стажу. Відповідна категорія осіб має раз на два роки отримувати надбавку.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Важливою умовою є те, щоб станом на початок березня 2024 року українець накопичив 24 місяці стажу. Також необхідно, щоб такі громадяни виконали вимоги до свого стажу та пропрацювали не менше 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки).

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Якщо після призначення або попереднього перерахунку пенсійної виплати на 1 березня 2024 року буде накопичено менше ніж 24 місяці стажу, то перерахунку не буде. Прийде попрацювати цей період — і лише після цього зроблять доплату. Заробітна плата для розрахунку підвищеного розміру пенсії не змінюватиметься.

Проте у травні пенсіонери не побачать надбавки до пенсії. Суму підвищення отримають лише за два місяці — у червні. У фонді уточнили, що перерахунок провадиться лише після отримання даних про сплату єдиного внеску за перший квартал року з Держреєстру загальнообов'язкового держсоціального страхування.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як правило, звіти надходять із затримкою до 10 травня. Саме тому пенсіонери отримають свої доплати за минулі місяці у червні.

Другій категорії українців з 65-річного віку нададуть щонайменше 40% від мінімальної зарплати, яка збільшилася у квітні до 8 тис. грн. Тому мінімальна пенсія для таких пенсіонерів із цього місяця становить 3,2 тис. грн.

Нагадаємо, українським пенсіонерам зроблять подарунок "заднім числом": хто отримає додаткову виплату.

Раніше повідомлялося, боржникам приготуватися: комунальники перейшли на "крайній" метод боротьби з неплатниками.

Також, пенсіонерам допоможуть вижити: хто отримає надбавки у квітні.