Нові ціни в супермаркетах змусять українців заощаджувати ще старанніше. На початку квітня крупи, соняшникова олія та курятина обійдуться дорожче. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

На початку квітня великі торгові мережі перерахували ціни деякі важливі продукти.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на крупи

Середня вартість пшоняної крупи збільшилася з 29,70 до 33,10 гривні за кілограм. У деяких супермаркетах цінник сягає навіть 36 гривень.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Довгий рис збільшився у вартості з 56,67 до 58,80 гривні за кілограм. Водночас довгий пропарений рис додав у ціні 1,5 гривні та в середньому пропонується по 64,53 гривні за кіло. Круглий рис у середньому коштує 70,27 гривні за кіло, що на 1 копійку дешевше, ніж у березні.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія "Олейна" рафінована досить відчутно підстрибнула в ціні. Середня вартість збільшилась із 56,85 до 60,25 гривні за 850 мл. Водночас соняшникова олія "Щедрий дар" стала дешевшою і в середньому пропонується по 56,72 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Ціни на курятину

Досить впевнено почали підніматися ціни на стегно – зі 105,28 до 119,95 гривні за кілограм. Куряча гомілка стала дешевшою, ніж у березні й в середньому продається по 69,95 гривні за кіло. Також знизився середній цінник на тушку – з 81,10 до 77,40 гривні за кіло.

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, яблука, апельсини та банани перетворюються на дорогу екзотику: як змінилися ціни.

Також наш портал інформував, удар по гаманцю буде трохи меншим: супермаркети переписали ціни на вершкове масло, макарони та яйця.

Крім того, ми писали, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.