Побутові споживачі електроенергії можуть влаштувати собі неприємність і переплатити за послуги. Відповідне нагадування опублікували на facebook-сторінці "Харківобленерго".

Фахівці обленерго нагадали, що облікові бази відкриті до 3 квітня включно і до цього часу кожен споживач має встигнути зняти та передати показники лічильника світла. Хто не встигне – може заплатити більше, ніж повинен.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Якщо цього не зробити, платіжки будуть розраховані на основі середньодобового, а не фактичного споживання", – попередили енергетики.

Українців закликають не нехтувати передачею показників та робити це у встановлений період щомісяця.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Показання лічильників треба передати протягом періоду, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду", - нагадали в обленерго.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Передавати покази споживачі можуть різними каналами зв'язку залежно від компанії, яка надає послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям малюють тисячі за тепло без жодного обліку: чому так відбувається і де обіцяні лічильники.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки можна буде без корвалолу: "Нафтогаз" пояснив, як уникнути надхмарних нарахувань.

Крім того, ми писали, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.