Зайти до супермаркету та залишити там половину пенсії – звичайна історія для багатьох українців. Ціни на продукти досить динамічні і переважно змінюються у бік збільшення. "Мінфін" показав, як змінилася вартість твердого сиру, сосисок та оливок.

Українські супермаркети перерахували вартість деяких найпопулярніших продуктів. Є як здешевлення, і значне підвищення цін.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Твердий сир

Середня вартість сиру "Звени Гора голландський 45%" збільшилася з 475,72 до 499,10 гривні за кілограм. Сир твердий "Комо російський 50%" в середньому продається по 416,65 гривні за кіло, якщо порівнювати з попереднім місяцем, вартість знизилася майже на 5 гривень.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Сосиски

Сосиски "Бащинський" філейні пропонуються із середнім цінником у 216,20 гривні за кілограм. До цього продукт продавався за
227,87 гривні, тобто спостерігається непогане здешевлення.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Оливки

Оливки "Іберіка" зелені без кісточки стали доступнішими - середній цінник знизився з 83,67 до 71,98 гривні за 300 грамів. Оливки "Іберіка" чорні без кісточки подешевшали з 92,75 до 88,90 гривні за 300 грамів. Водночас чорні оливки з кісточкою подорожчали майже на 5 гривень - до 86,30 гривні за 300 грамів.

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хочете їсти – діставайте заначку: супермаркети підняли ціни на макарони, хліб та ковбасу.

Також наш портал інформував, що яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, з "худим" гаманцем у супермаркеті робити нічого: як змінилися ціни на популярні консерви.