Українців закликали не зволікати і перевірити лічильники електроенергії, щоб зрештою не довелося переплачувати за послуги. Відповідне нагадування опублікували на facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго".

Побутові споживачі електроенергії повинні щомісяця у встановлений період інформувати постачальника послуг про обсяг споживання.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Передача показників лічильника стартує за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та триває до 3-го числа наступного місяця.

"Передані дані із засобів комерційного обліку протягом періоду, що починається за 2 календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного місяця, вважаються даними на перше число календарного місяця", - пояснили енергетики.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

У разі невчасної передачі показників домогосподарству буде виставлено рахунок не за фактично спожиту електрику, а з показником середньодобового обсягу споживання.

Тому постачальники послуг не втомлюються нагадувати, що для оплати реального обсягу спожитої електроенергії потрібно не нехтувати зобов'язанням передавати показники.

Раніше портал Знай повідомляв, показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили".

Також наш портал інформував, експерт розсекретив нові тарифи на газ в Україні: на скільки "поважчають" платіжки.

Крім того, ми писали, в шалених платіжках винні ми самі? Що постійно "краде" електроенергію.