У великих мережах супермаркетів оновили ціни на гречану та рисову крупи, а також вермішель. Скільки доведеться заплатити, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В умовах постійного зростання цін на послуги, товари та їжу українці змушені тотально заощаджувати. Так, наприкінці березня випав шанс поповнити запаси круп і вермішелі за доступнішими цінами.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на гречку

Гречана крупа в середньому продається за 27,47 гривні за кілограм. Вартість товару щомісяця знижується ще з осені 2022 року, коли ціни рекордно злетіли через активний попит покупців. На сьогоднішній день ціни на гречку варіюються від 22,90 до 36,90 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ціни на рис

Середня вартість довгого рису трохи зросла – з 58,44 до 58,80 гривні за кілограм. Водночас довгий пропарений рис подешевшав із 65,91 до 64,53 гривні за кіло. Більш як на гривню знизився цінник на круглий рис - до 70,27 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вермішель

Цінник на довгу вермішель стабільно тримається на рівні 24,90 гривні за кілограм. Практично непомітно змінилася вартість короткої вермішелі – з 28,96 до 28,95 гривні за кіло.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хочете їсти – діставайте заначку: супермаркети підняли ціни на макарони, хліб та ковбасу.

Також наш портал інформував, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.

Крім того, ми писали, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.