В Україні допускають зростання комунальних тарифів для населення під час війни та після її завершення. Про це у своєму telegram-каналі написав голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Експерт пояснив, що поступове підвищення тарифів прописане у Меморандумі України з МВФ. Згідно з документом, допускається збільшення вартості комунальних послуг як під час війни, так і після її завершення.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Зазначається, що спочатку можуть переглянути ціни на газ та світло, а потім буде "ефект доміно" - подорожчає тепло, вода та інші послуги.

"Недовго залишилося чекати на підвищення тарифу на електроенергію з 2,64 грн/кВт до 4-5 грн/кВт. А ще є газ – із 8 тис. до 10-12 тис. грн за 1000 куб. м. Опалення, вода, вивіз сміття – все підтягнеться автоматично", - вважає Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

На думку експерта, у разі масштабного підвищення тарифів фінансове становище держави не дозволить забезпечити допомогою усі вразливі категорії населення.

"Влада обіцяє дбати про вразливі домогосподарства та виділяти для них пільги та субсидії. Але з нашим фінансовим станом, їх точно на всіх не вистачить", - заявив експерт.

Тарифи на комуналку. Фото: telegram/OlehPopenko
Тарифи на комуналку. Фото: telegram/OlehPopenko

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили".

Також наш портал інформував, тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: платити доведеться майже на 10% більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.