В Україні злодії-фальшивомонетники найбільше полюбляють "малювати" гривні номіналами в 100, 200 і 500.

І найчастіше це ті старенькі купюри, які мають дизайн із минулого. Цікаво, правда? Це як у світі моди: нові тренди швидко змінюють старі, але деякі "класики" завжди залишаються в обігу.

Фальшиві гроші, фото Оdessa-life
Фальшиві гроші, фото Оdessa-life

І ось уявіть, на мільйон екземплярів справжніх гривень припадає всього лише дві підробки. Доволі непогано, особливо якщо порівняти з Європою, де фальшивомонетники в розпалі і на мільйон євро можуть припадати до 16 фальшивих.

В Україні, здається, ситуація під контролем, але "хіт-парад" фальшивок все одно існує. І лідерами тут є саме 200, 500 та 100 гривень, що в сумі складають 93% всіх "липових" купюр.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Наші новенькі гривні набагато менше приваблюють увагу фальшивомонетників. Тільки 18% від усіх фальшивок стосуються нових банкнот.

Фальшиві гроші
Фальшиві гроші

А якщо говорити про іноземну валюту, то тут теж є цікавинки. Минулого року фінустанови вилучили менше 700 підроблених купюр інших країн, і більшість з них – це були американські долари.

Так, наші фальшивомонетники люблять "гратися" з доларами, особливо з купюрами номіналом 100 та 50. Євро вони підробляють рідше, але якщо беруться за це, то обирають 50 і 200 євро.

Отже, хоча проблема фальшивих купюр і залишається актуальною, з гривнею ситуація доволі стабільна і контрольована, що, безперечно, радує.