Долари залишаються найбільш ходовою валютою для збережень. Однак не рідко фальшивомонетники намагаються "впарити" підроблені гроші, і ви можете залишитися без своїх "кровно зароблених".

Як не обміняти гривні на підроблені папірці, та не дати себе ошукати, розповідає видання "Pro Гроші".

Долари. Фото: Telegram
Долари. Фото: Telegram

Для того, щоб уникнути ризиків, варто знаки, які ознаки вирізняють справжню купюру від підробленої.

Текстура. Купюра американського долара складається з 75% бавовни та 25% льону. Банкноти вирізняються особливою міцністю і їх досить важко розірвати. А ось підробки зазвийчай гладенькі на дотик та не мають рельєфних потовщень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Номінал купюри. Аферисти частіше підробляють купюри неіснуючого номіналу, або того, який зустрічається рідше. Мова йде, зокрема, про банкноти 500 та 1 000 доларів. Такі номінали існують, однак використовуються переважно банками.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

Захисні елементи. Справжні долари мають водяні знаки, вдруковані стрічки, світловідбивальні елементи та інші захисні атрибути. Фонові лінії на банкнотах повинні бути чіткими та плавними.

Символи серійного номера. Кожна банкнота має унікальний номер, який повторюється на лицьовій стороні. Літери та номера вказують на федеральний резервний банк, який випустив банкноту.

Нагадаємо, що українцям дозволили оплачувати лише 25% від комунальних платіжок: кому дадуть знижку.

Раніше ми повідомляли про штрафи за невчасний військовий облік: адвокат пояснив, чому це незаконно.

Також, хочете спадщину – платіть компенсацію: українцям розповіли, як "вибити" гроші