Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні найчастіше починає звучати інформація про підвищення цін на газ для населення.

На цей раз наші читачі дізнаються, наскільки може подорожчати кубометр газу. Однак важливо пам'ятати, що споживачі можуть отримати знижку на постачання блакитного палива.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко нагадав, що ціна газу для населення залишиться незмінною до завершення опалювального сезону. Однак після цього прогнози не такі райдужні.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Скільки буде коштувати газ навесні 2024 року

"Наскільки я знаю, наскільки є інсайдерська інформація. Минулого року в Нафтогазі розглядалося питання щодо підвищення тарифу на газ. Я не стверджую, що 100% це буде прийнято, але я знаю, що вивчається питання підняття, в середньому, десь на 1-1,5 грн", – заявив Попенко.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Якщо цей прогноз буде правильним, вартість газу підніметься до 9-9,5 грн/м³.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Скільки буде коштувати опалення та гаряча вода у 2024 році

Тариф на газ, у свою чергу, впливає на ціну інших комунальних послуг – гарячу воду та опалення. За словами Попенка, зростання ціни на блакитне паливо стане причиною подорожчання тепла та води, яку гріють постачальники послуги.

Нагадаємо, заплатіть за доставку газу більше: у "Нафтогазі" пояснили, від чого залежить сума комуналки.

Раніше повідомлялося, альтернативи немає: українців запевнили, що змусять платити більше.

Також, мазати і смажити будуть лише багатії? В Україні супермаркети оновили ціни на вершкове та соняшникову олію.