Українці продовжать платити за блакитне паливо за чинними цінами до кінця опалювального сезону. Але надалі не виключається запровадження нових тарифів на низку комунальних послуг, у тому числі на газ. Про це йдеться у матеріалі nv.ua.

Більшість українців є клієнтами компанії "Нафтогаз" та платять за блакитне паливо по 7,96 гривні за кубометр. Також в Україні діють інші постачальники з розцінками від 7,7 до 9,90 гривні за кубометр. Ці тарифи залишаться незмінними до завершення опалювального сезону, тобто приблизно до середини квітня.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Як можуть змінитись тарифи на газ

Деякі експерти попереджають, що вартість газу для населення може змінитися вже 2024 року. Прогнозується, що подорожчання відбуватиметься у два етапи. На першому тариф на блакитне паливо підніметься приблизно до 11-13 гривень за куб, а потім – до 15 гривень.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Крім того, деяким споживачам доведеться віддавати за газ більше грошей у зв'язку із запровадженням "третьої" платіжки. Йдеться про обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках. Тарифікація послуги проводиться індивідуально для кожного будинку, але, наприклад, у Київській області середній платіж із квартири становитиме 320 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, заплатіть за доставку газу більше: у "Нафтогазі" пояснили, від чого залежить сума комуналки.

Також наш портал інформував, що без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.