Суми у платіжках за газ, тепло та гарячу воду неминуче стануть більшими. Коли може статися перерахунок основних комунальних тарифів, йдеться у новому "Інфляційному звіті" Національного банку України.

Від підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду українців захищає мораторій, проте його дія може бути скасована у 2025 році. Відтак відбудеться підвищення тарифів на комунальні послуги. За прогнозами НБУ, зростання цін буде проводитись у кілька етапів.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

"Прогнозом припускається збереження дії мораторію на окремі тарифи послуг ЖКГ (зокрема опалення та гарячу воду) до завершення дії воєнного стану. Далі очікується поетапне приведення тарифів у відповідність до економічно обґрунтованого рівня протягом кількох років", - йдеться у звіті.

Тарифи на комуналку, скріншот з відео
Тарифи на комуналку, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Базовий сценарій макропрогнозу Нацбанку за січень 2024 року передбачає суттєве зниження ризиків безпеки з 2025 року.

Варто зазначити, що за прогнозами голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка, газ для населення може подорожчати вже у 2024 році – ближче до нового опалювального сезону. Цінник може піднятися до 9,5 гривні за куб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці побоюються газових платіжок: поблажок більше не буде.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "золота" вода полилася з кранів: українців приголомшили новими тарифами – 220 грн за куб.