У ПФУ попередили, без однієї дріб'язкової речі не буде пенсії

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

При оформленні пенсії громадянинові вручають документ - посвідчення пенсіонера, куди необхідно вклеювати фото. Саме щодо такої дрібної деталі у деяких пенсіонерів часто виникають різноманітні питання. На ці питання необхідно мати відповіді, щоб не заплутатися, і зробити все нормально з першого разу. Один із українців звернувся до фахівців з Пенсійного фонду України з таким питанням: "Який формат фото потрібно на пенсійне посвідчення при оформленні пенсії за віком та скільки штук?".

Тарифи на громадський транспорт: до яких сюрпризів готуватися

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

В Україні прокотилася хвиля підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Наприклад, послуги подорожчали у Чернівцях, а також у Чернігові. Заяву про ціни на транспорт зробили й чиновники в Івано-Франківську. Так, мешканців міста запевнили, що чинний тариф поки що залишається економічно обґрунтованим. Також перевізники одержують компенсації з міського бюджету. З цього випливає, що нового удару по гаманцях найближчим часом не буде. Ймовірно, нові тарифи запровадять вже після скасування воєнного стану.

Хто може уникнути мобілізації: почнуть бронювати першими

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Останній наказ від Мінагрополітики, ухвалений 7 лютого 2024 року, вніс свіжий вітер змін до сільського господарства України. Тепер щоб агропідприємство могло бронювати своїх співробітників на випадок мобілізації, йому потрібно відповідати одному з трьох нових критеріїв. У першому випадку, якщо ферма обробляє угіддя сільськогосподарського призначення на площі понад 500 гектарів, вона заслуговує на увагу і визнається важливою ланкою для національної економіки. Якщо в агропідприємстві працює не менше 20 осіб, що підтверджено документально, воно також потрапляє до категорії важливих місць.

До українців терміново звернулися щодо кінця березня: зробіть це до переходу на літній час

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

Останньої неділі березня Україна переходитиме на літній час. Як відомо, організм людини не відразу і легко перебудовується на новий режим. Він чутливий навіть до найменших змін. І хоча різниця за годину з уже звичним зимовим графіком здається незначною, організму все одно потрібно буде звикнути. Медики вважають, що розпочати підготовку потрібно заздалегідь, ідеально – якщо за два тижні.

"Люди не розуміють, що коїться": у "Нафтогазі" розповіли про додатковий платіж із доставки

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Є дуже важлива інформація щодо "транспортування" газу. Деякі споживачі помітили дуже дивний документ, який нібито зобов'язує українців робити "додатковий платіж". Саме тому важливо розібратися, чи варто українцям звертати увагу на такі "документи" у соціальних мережах. Про це стало відомо завдяки повідомленню під публікацією компанії "Нафтогаз" у мережі Facebook.